Προσοχή! Για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το kosmosat.gr αποδέχεστε τη χρήση τους. Αποδοχή

Πολυδιακόπτες

Σε πολυκατοικίες και μεγάλα συγκροτήματα, είναι δυνατό να τροφοδοτηθούν όλοι οι συνδρομητές από μια εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός συστήματος διανομής με πολυδιακόπτες (multiswitches). Ο πολυδιακόπτης είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που επιτρέπει τη σύνδεση οποιασδήποτε εξόδου σε οποιαδήποτε από τις εισόδους του. Είναι ένα είδος διακόπτη matrix που λειτουργεί στην περιοχή συχνοτήτων 950-2150 MHz. Επίσης, είναι δυνατή η σύνδεση των επίγειων σημάτων (5 ή 47-862 MHz). Ο πολυδιακόπτης διασφαλίζει ότι οι συνδρομητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δορυφορικό σήμα από οποιαδήποτε πόλωση, ζώνη και δορυφόρο. Η ποικιλία των εγκαταστάσεων απαιτεί και διαφορετικό είδος πολυδιακόπτη.

Ο αριθμός των δορυφορικών θέσεων, των συνδρομητών και ο σχεδιασμός της ομοαξονικής καλωδίωσης είναι τα κύρια κριτήρια για την επιλογή του κατάλληλου συστήματος πολυδιακόπτη.